Drastiriotites_Kentriki (1)

Δραστηριότητες στη Σίφνο

Η Σίφνος προσφέρει δραστηριότητες για όλους, ανάλογα με τη διάθεση και τα χόμπι του καθενός!

Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε περιήγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις σε μουσεία, επισκέψεις σε εκθέσεις, πεζοπορία, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ, ιστιοπλοΐα, ψάρεμα, χορό, αγγειοπλαστική, πανηγύρια, μαγειρική, beach volley, γιόγκα, τένις, μπάσκετ, ιππασία, διάφορες άλλες εκφράσεις τέχνης ή να διασκεδάστε μέχρι τις πρωϊνές ώρες στα διάφορα beach bar ή στα μπαράκια του ονομαστού ΣΤΕΝΟΥ της Απολλωνίας!

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

τρόπος πρόσβασης-, αφού χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση για να φτάνουν άνθρωποι και ζώα σε βοσκοτόπια και θημωνιές.

Παρουσιάζουν, όμως, και μεγάλο ενδιαφέρον για τους περιπατητές, που κατά τη φθινοπωρινή και ανοιξιάτικη κυρίως περίοδο, μπορούν να απολαύσουν πανέμορφες όψεις μιας «άλλης», πράσινης και μυρωδάτης Σίφνου, να μαζέψουν αυτοφυή χόρτα, βότανα και αγριολούλουδα, ή το καλοκαίρι να φτάσουν σε μικρούς όρμους και να αφεθούν στην «αγκαλιά» της καθάριας και καταγάλανης θάλασσας.

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά από τα μονοπάτια της Σίφνου:

  1. Από την Καταβατή (θέση «Φυρόγεια») ξεκινά το μονοπάτι που οδηγεί στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία τ’ Αψηλού (μέρος του μονοπατιού αποκαταστάθηκε τα τελευταία χρόνια με χρηματοδότηση του προγράμματος Leader+).
  2. Στην περιοχή «Καδέ» (στο δρόμο προς το Βαθύ) έχει την αφετηρία του ένα σύντομο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα και στην ομώνυμη εκκλησία, όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα και να ξαποστάσει στην αυλή της εκκλησίας, έχοντας πανοραμική θέα σε οικισμούς της Σίφνου και στα γειτονικά νησιά.
  3. Στα δυτικά του νησιού πλήθος παλιών μονοπατιών οδηγούν σε ξωκλήσια και Μοναστήρια, όπως οι Άγιοι Ανάργυροι (Οι Φτωχιανοί), ο Αϊ Στάθης, ο Ταξιάρχης της Σκάφης, η Παναγιά του Ήλιου, ο Αϊ Γιάννης το Μαύρο Χωριό.
  4. Στο βόρειο τμήμα της Σίφνου κάποια άλλα μονοπάτια «υπόσχονται» να οδηγήσουν τον επισκέπτη, μέσα από υπέροχες μυρωδιές της σιφναϊκής γης, σε εκκλησίες όπως ο Αϊ Γιάννης, η Παναγιά τα Μάγγανα, ο Αϊ Γιώργης στα Λειβαδάκια, ο Αϊ Σώστης στα Μεταλλεία, ο Αϊ Σιλίβεστρος, ο Αϊ Νικήτας (όπου υπήρχε Αρχαία Ακρόπολη), ο Άγιος Συμεών (στην κορυφή ομώνυμου λόφου), ο Προφήτης Ηλίας του Τρουλακιού, ο Αϊ Νικόλας και ο Αϊ Γιώργης της Χερρονήσου.
  5. Από τον Πλατύ Γιαλό προς τον Αϊ Γιώργη της Φυκιάδας, από την περιοχή του Μουγκού προς την Παναγιά το Τόσο Νερό, από τον Αρτεμώνα προς την Παναγιά την Πουλάτη (όπου μπορεί να φτάσει κανείς και από άλλο μονοπάτι από το Κάστρο), από το Βαθύ προς τον Πλατύ Γιαλό, τον Αϊ Νικόλα τα Αερινά και το Μαύρο Χωριό, από το Γλυφό (παραλία Φάρου) προς το Αποκοφτό (Χρυσοπηγή), από τον Φάρο προς το Κάστρο, από τα Εξάμπελα προς την Αγία Φωτεινή, τις Ερκιές και τους οικισμούς του Κάτω Πεταλιού και του Κάστρου, τα μονοπάτια εξασφαλίζουν στον επισκέπτη μοναδικές ευκαιρίες χαλάρωσης και απόλαυσης.

Το 2015 έγινε από το ΔΗΜΟ ΣΙΦΝΟΥ, σε συνεργασία με την PATHS OF GREECE, νέα, σύγχρονη, πλήρης σήμανση σε 10 κύρια μονοπάτια της Σίφνου.

Οι 10 σηματοδοτημένες διαδρομές

ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μία από τις αρχαιότερες τέχνες που εξασκήθηκαν στη Σίφνο, από την Πρωτοκυκλαδική κιόλας περίοδο, είναι η αγγειοπλαστική.

Η αφθονία της πυρίμαχου αργίλου -προϊόν αποσάθρωσης των σχιστόλιθων-, το νερό από τα πηγάδια και τις στέρνες, η ύπαρξη καύσιμης ύλης, οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που ευνόησαν την ανάπτυξη της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο, σε συνδυασμό, βέβαια, με την τεχνική και την καλή επίδοση των Σιφνιών στην τέχνη επεξεργασίας του πηλού. Έτσι με το πέρασμα του χρόνου το όνομα «Σιφνιός» ταυτίστηκε με τα επαγγελματικά «τσουκαλάς», «αγγειοπλάστης», «κανατάς».

Σήμερα στο νησί λειτουργούν 20 εργαστήρια, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούν οικογενειακές επιχειρήσεις. Στα αγγειοπλαστεία αυτά παρασκευάζονται χρηστικά αντικείμενα για το μαγείρεμα ή την αποθήκευση των προϊόντων (μαστέλο, τσικάλι, κανάτα, φουφού, κουρούπι, πιθάρι, αρμεός, ποτήρια, πιάτα κ.λ.π.), που η χρήση τους διαδόθηκε και έξω από τα όρια της Σίφνου και των Κυκλάδων, ενώ παράλληλα με τις παραδοσιακές φόρμες, οι Σιφνιοί αγγειοπλάστες κατασκευάζουν διακοσμητικά αντικείμενα, δοκιμάζοντας νέες φόρμες και νέα χρώματα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Τα πανηγύρια στη Σίφνο δεν αποτελούν απλά έκφραση της βαθιάς θρησκευτικότητας των Σιφνιών, που κατά το παρελθόν σε κάθε εξωτερική απειλή εμπιστεύονταν τη σωτηρία τους στους Αγίους, αλλά και ένα βασικό μέσο ψυχαγωγίας ιδιαίτερα παλιότερα που οι ευκαιρίες για διασκέδαση και για έκφραση του ερωτικού συναισθήματος ήταν εξαιρετικά περιορισμένες.

Το απόγευμα της παραμονής του εορτασμού κάποιου Αγίου οι πιστοί παρακολουθούν τον Εσπερινό και έπειτα τρώνε όλοι μαζί στις παραδοσιακές «τράπεζες» που θυμίζουν τις πρωτοχριστιανικές Αγάπες. Το δείπνο περιλαμβάνει ρεβυθάδα ως πρώτο πιάτο, και αρνάκι κοκκινιστό με πατάτες ή μακαρόνια ως δεύτερο, (ή μπακαλιάρο με λάχανο σαλάτα αν το πανηγύρι συμπίπτει με περίοδο νηστείας), όλα μαγειρεμένα σε «πανωστριές» (υπερυψωμένα τζάκια). Απ’ το τραπέζι δεν λείπει φυσικά και το κρασί και η παραδοσιακή μουσική (τακίμι αποτελούμενο από βιολί και λαγούτο), και οι τράπεζες στρώνονται ξανά και ξανά ώσπου να φάνε όλοι οι παρευρισκόμενοι. Οι άνθρωποι τραγουδούν, χορεύουν και διασκεδάζουν ως το επόμενο πρωί.

Μεγαλύτερο πανηγύρι απ’ όλα είναι αυτό της πολιούχου του νησιού Παναγίας Χρυσοπηγής που γιορτάζεται της Αναλήψεως και συρρέει κόσμος απ όλο το νησί και όχι μόνο.

Κάποια από τα παραδοσιακά πανηγύρια (με Τράπεζα Αγάπης & Σιφναίικη Μουσική) του νησιού μας που γιορτάζονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι:

  • Μάιο ή Ιούνιο λόγω κινητής εορτής: Της Αναλήψεως που γιορτάζει η πολιούχος της Σίφνου, η Παναγία Χρυσοπηγή!
  • Στις 13 Ιουνίου: Του Ελισσαίου στο ομώνυμο εκκλησάκι κάτω από τον Αϊ Νηγιά
  • Στις 12 Ιουλίου: Του Ταξιάρχη στην ομώνυμη εκκλησία στο Βαθύ και στον Αϊ Σίλβεστρο (στο δρόμο προς τη Χερρόνησο)
  • Στις 17 Ιουλίου (πρωί): Της Αγίας Μαρίνας στην ομώνυμη εκκλησία στο Φλάμπουρο
  • Στις 19 Ιουλίου: Του Προφήτη Ηλία στον Αϊ Νηγιά τον Αψηλό – στον Προφήτη Ηλία στο Τρουλάκι – στον Προφήτη Ηλία στου Κοντού
  • Στις 26 Ιουλίου: Του Αγίου Παντελεήμονα στον Αϊ Πολύκαρπο στη Χερρόνησο
  • Στις 14 ή 16 Αυγούστου: Της Παναγίας, στην Πλατάνισσα, στο Τόσο Νερό και στην Παναγιά του Ήλιου
  • Στις 28 Αυγούστου: Του Αϊ Γιάννη στον Αϊ Γιάννη στη Χώνη, στο Μαύρο Χωριό, στου Σιδερού και το πρωϊνό πανηγυράκι στο Άϊ Γιάννη του Φάρου.
  • Στις 31 Αυγούστου: Του Αγίου Συμεών στην ομώνυμη εκκλησία και στον Παντοκράτορα (στο δρόμο προς τον Πλατύ Γιαλό)
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου: Του Ταξιάρχη στην ομώνυμη εκκλησία στο Βαθύ
  • Στις 6 Σεπτεμβρίου: Του Αγίου Σώζοντος στον Αϊ Σώστη στα Μεταλλεία
  • Στις 7 Σεπτεμβρίου: Το Γενέθλιο της Θεοτόκου (Βρυσσιανή) στην Ιερά Μονή Βρύσης
  • Στις 13 Σεπτεμβρίου: Του Τιμίου Σταυρού στο Σταυρό του Φάρου και στη Χώνη στο δρόμο της Χερρονήσου
  • Στις 15 Σεπτεμβρίου: Του Αγίου Νικήτα στην ομώνυμη εκκλησία στο Σελάδι

Ρωτήστε στη ρεσεψιόν μας αν κάποια από τις ημέρες διαμονής σας στο νησί μας υπάρχει κάποιο πανηγύρι και ζήστε μία αξέχαστη εμπειρία ζωής!

ΜΟΥΣΕΙΑ

 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ – ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ

Το νεότερο και πιο σύγχρονο μουσείο της Σίφνου (ανοιχτό για το κοινό από το 2010). Εδώ εκτίθενται διάφορα επιλεγμένα ευρήματα από τις ανασκαφές της περιοχής, καθώς και πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό εποπτικό υλικό τόσο για την Ακρόπολη του Αγ. Ανδρέα όσο και για το υπόλοιπο νησί (Αρχαίο Άστυ-Κάστρο Σίφνου, Μεταλλεία Σίφνου, Αρχαίοι πύργοι) από τους προϊστορικούς χρόνους έως την ύστατη αρχαιότητα. Ο αρχαιολογικός χώρος στο λόφο του Αγίου Ανδρέα, με την Ακρόπολη του 13ου αι. π.Χ. και το μικρό σύγχρονο μουσείο, βραβεύτηκε το 2012 από τον οργανισμό EUROPA NOSTRA για την υποδειγματική του συντήρηση και παρουσίαση των ευρημάτων «ως εξαιρετικό παράδειγμα διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ όλο το έτος καθημερινά εκτός Δευτέρας και αργιών από τις 8:30 το πρωί ως τις 15:00.

 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΙΦΝΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Κατασκευάστηκε από την Αρχαιολογική Υπηρεσία στη δεκαετία του ’70.  Αναπαλαιώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και από το 1986 λειτουργεί κανονικά. Στις συλλογές του περιλαμβάνει ευρήματα από διάφορες θέσεις του νησιού όπως: Γλυπτά (επιτύμβια, αγάλματα, αρχιτεκτονικά μέλη κ.λ.π.) από την αρχαϊκή μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή (6ος αιώνας π.Χ. – 1ος αιώνας π.Χ.), κεραμικά από το Κάστρο από τη γεωμετρική μέχρι και την ελληνιστική εποχή ( 8ος αιώνας π.Χ. – 2ος αιώνας π.Χ.), και νομίσματα. Από τα σημαντικότερα εκθέματα του είναι η ανθεμωτή επίστεψη μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης ( 4ου αιώνας π.Χ.), το κεφάλι από μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα (4ος αι. π.Χ.) το κεφάλι κούρου από μάρμαρο (μέσα 6ου αι. π.Χ.), το μαρμάρινο ιωνικό κιονόκρανο (6ου αι. π.Χ.), η μαρμάρινη επιτύμβια στήλη (ελληνιστικών χρόνων). ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ καθημερινά εκτός Κυριακής, Δευτέρας και αργιών.

 ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ “ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΙΦΝΙΩΝ” ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ

Βρίσκεται στο κέντρο της Απολλωνίας και περιλαμβάνει εκθέματα από την παραδοσιακή ζωή του νησιού όπως αγροτικά εργαλεία, είδη οικιακής χρήσης, τοπικές ενδυμασίες, κλπ. Κυριότερα εκθέματα του είναι η συλλογή σπαθιών και τυφεκίων, η συλλογή παλαιών ενδυμασιών, ξυλόγλυπτα και μπαούλα, κεντήματα και δαντέλες, είδη οικιακής χρήσεως(ανάμεσα τους, κουτάλια και μαχαίρια από την Κωνσταντινούπολη), αγροτικά σκεύη, είδη σκιαδικής, μελισσοκομικής και αγγειοπλαστικών, προτομές σιφνιών προσωπικοτήτων, αρχεία εφημερίδων Σίφνου: «Σίφνος» (η αρχαιότερη εφημερίδα των Κυκλάδων και της Ελλάδος – έτος ίδρυσης:1880) «Σιφναϊκών Νέων» και «Σιφναϊκής Φωνής» (1965-1986). ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ τη θερινή περίοδο κάθε βράδυ από τις 19: 00-23: 00 και κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 11: 00-13: 00.

 “ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ” – ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ “ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΤΣΟΝΙΟΣ” ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΩΝΑ

Πρόκειται για ένα παλιό σιφνέικο σπίτι παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και είναι διαμορφωμένο   όπως τα περισσότερα σιφνέικα σπίτια της παλιότερης εποχής με παραδοσιακά έπιπλα, εργόχειρα, κάδρα (φωτογραφίες, γκραβούρες, λιθογραφίες), καθρέφτες, λάμπες από οπαλίνα, πήλινα σκεύη, ραπτομηχανή, ένα γραμμόφωνο του 1900, ένα λίκνο του 1880 από την Κωνσταντινούπολη, μια εταζέρα του 1880, πολίτικους τσεβρέδες, πολίτικους δίσκους, παραδοσιακές φορεσιές,   ένα ραδιόφωνο της εποχής του μεσοπολέμου, παλιές εφημερίδες, προικοσύμφωνα κ.α. Εδώ εκτίθενται επίσης ατομικά και υπηρεσιακά έγγραφα του Αρτεμωνιάτη ποιητή Ιωάννη Γρυπάρη καθώς και ο καναπές του ποιητή.  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ από το 2008 από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου τις απογευματινές ώρες.

 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΡΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΞΑΜΠΕΛΑ

Πρόκειται για «Σπουδή για τη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Σίφνο» σε χώρο του μοναστηριού της Παναγίας της Βρύσης ή Βρυσιανής. Στο χώρο του εκτίθενται χειρόγραφα, περγαμηνές με κώδικες, έντυπα παλαιών εκδόσεων, Ευαγγέλιο του 1796, λειψανοθήκες, εξαπτέρυγα, ιερά σκεύη, άμφια, εικόνες, το κεντητό φελόνι της Κασσιανής κ.α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ καθημερινά όλο το έτος.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ

Στο «Αθλητικό Κέντρο» του νησιού μας που βρίσκεται στην Απολλωνία, υπάρχουν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης.

Στους ανοικτούς χώρους που έχουν προβολείς νύχτας υπάρχουν όργανα Ενόργανης Γυμναστικής Υπαίθρου, GYM PARK και Γήπεδα για ΒΑSKET BALL και TENNIS Ολυμπιακών διαστάσεων.

Στους  κλειστούς χώρους που αποτελούνται από δυο αίθουσες  άθλησης, υπάρχουν όργανα της  Εταιρείας VISA SPORT  το REe 121, REe 105, REe 151 και  διάδρομο  Diamond Professional Runner.

Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους φιλοξενούνται τα αθλήματα της Ρυθμικής Γυμναστικής και της  Ενόργανης, καθώς και χοροί Latin, Hip Hop, Capoeira, Hatha Yοga και Μπαλέτο.

Υπάρχει επίσης δάπεδο τζούντο 72 m2 της εταιρείας  Sejamnoeis France για τζούντο και πάλη.

Οι χώροι είναι κλιματιζόμενοι  χειμώνα καλοκαίρι και έχει  κεντρική θέρμανση για το χειμώνα.

Το κέντρο φιλοξενεί  επαγγελματίες γυμναστές και δασκάλους χορού.

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΠΟΡ

Μπορείτε να καταδυθείτε στη Σίφνο ζώντας μία μοναδική υποβρύχια εμπειρία και να απολαύσετε τέλειες περιπέτειες εξερευνώντας μερικά από τα καλύτερα υποβρύχια αξιοθέατά της.

Να ξεκινήσετε μία νέα περιπέτεια στη Σίφνο ανακαλύπτοντας τα μυστικά του βυθού της ή να παίξετε στην επιφάνεια της θάλασσας κάνοντας άλλες δραστηριότητες με ποδήλατα θαλάσσης, κανό, σανίδες sup κ.ά. εξερευνώντας τις ομορφιές των κοντινών κολπίσκων και παραλιών του νησιού μας!

.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ – ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΣΚΑΦΩΝ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Η Σίφνος αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές με σκάφος, καθώς οι αποστάσεις με τα γύρω νησιά είναι μικρές. Επίσης για τους λάτρεις του ψαρέματος διοργανώνονται και αλιευτικές εξορμήσεις κατά μήκος των ακτών της Σίφνου.

Δαντελωτές παραλίες με καταγάλανα νερά, απάνεμα λιμανάκια της Σίφνου ή  φιλόξενα λιμάνια άλλων νησιών, σας περιμένουν για να σας προσφέρουν πραγματικά αξέχαστες διακοπές που θα θυμάστε για πάντα.

Πάρτε μαζί σας μαγιό, καπέλο, φωτογραφική μηχανή και την παρέα σας και ζήστε μία μοναδική εμπειρία που θα σας γεμίσει ενέργεια, χαρά και μοναδικές αναμνήσεις!

.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Η Σίφνος έχει συνδέσει το όνομά της με τον Αρχιμάγειρα Νίκο Τσελεμεντέ, όχι μόνον γιατί αποτελεί τον τόπο καταγωγής του διάσημου αρχιμάγειρα και πολλών ακόμα διακεκριμένων μαγείρων, αλλά κυρίως επειδή οι γαστρονομικές συνήθειες του παρελθόντος αποτελούν ζωντανό συστατικό στοιχείο της παράδοσής της.

Με βάση τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, το μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι, τα άγρια χόρτα και μυρωδικά, οι Σιφνιοί από παλιά αξιοποίησαν με τεχνική όσα τους πρόσφερε η γη τους, μαγειρεύοντας με μεράκι φαγητά και γλυκίσματα που ψήνονταν σε ξυλόφουρνους, σε κεραμικά, ως επί το πλείστον, σκεύη.

Στο νησί μας, εάν το επιθυμείτε, με καθοδήγηση και βοήθεια, εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε να μάθετε να ετοιμάζετε ένα πλήρες γεύμα, σε μια ζεστή, φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα με τη χρήση απλών τοπικών συστατικών που υπάρχουν σε κάθε σπίτι…

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Ο χορός αποτελεί μια πανέμορφη εμπειρία για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας! Μία από τις πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στη Σίφνο, είναι και τα μαθήματα Ελληνικών χορών συνδυάζοντας μέσα απ’αυτά την διασκέδαση, την εκτόνωση, τη μάθηση και την εκγύμναση σώματος και πνεύματος!

ΙΠΠΑΣΙΑ

Ταξιδεύοντας με γαϊδουράκια, μουλάρια ή άλογα, είναι ένας νέος τρόπος να εξερευνήσετε το νησί και συγχρόνως η συνέχιση μιας παράδοσης αιώνων, που όμως διατηρείται ακόμα ζωντανή, όπου τα ζώα χρησιμοποιούνταν ως το βασικό μεταφορικό μέσο των κατοίκων της Σίφνου.

Αν ενδιαφέρεσθε για κάποια από τις ανωτέρω δραστηριότητες συμβουλευτείτε τη Ρεσεψιόν μας για να σας κλείσουμε ραντεβού ή να σας κάνουμε κράτηση!

Φωτογραφίες από τις δραστηριότητες στη Σίφνο